Koob
Nobbe

Koob
Nobbe

Senior Freelance Business Intelligence Consultant and (Big) Data Scientist

Mijn naam is Koob Nobbe, inmiddels geruime tijd (vanaf 1997) werkzaam als Business Intelligence en Datawarehousing Consultant in diverse branches waaronder o.a. de zorg- en bancaire sector. Ik heb Koob Nobbe Consultancy in mei 2007 opgericht. Na 10 jaar in loondienst was ik toe aan een volgende uitdaging. Keuzes maken en excelleren op punten de ik belangrijk vind, op eigen benen staan, de pijn voelen bij verkeerde keuzes, de euforie bij het behalen van resultaten. Kortom: ondernemen. Met passie en liefde voor het vakgebied hoop ik het vak verder op de kaart te zetten. Enerzijds door toepassingen te bouwen, maar anderzijds ook door kennis over te dragen. Daarbij probeer ik te innoveren in nieuwe technologieën en methoden, maar wel met een kritische en nuchtere blik. Continue afvragen, gaat het goed of kan het beter? En hoe kunnen we dan verbeteren? De uitdaging is steeds te zoeken naar de ideale oplossing. Technologische hoogstaande oplossingen, waar gebruikers hun werk beter mee kunnen uitvoeren, maar die wel beheers- en beheerbaar zijn. De diversiteit van mijn activiteiten, of het nu coach, scrummaster, informatie analist of ontwikkelaar is, maken dat ik iedere dag met veel plezier verder bouw aan wat ik gisteren ben begonnen. Hoe de toekomst er ook gaat uitzien, de kernwaarden: passie, uitdaging, kritisch en innovatie zullen altijd een prominente rol in mijn leven blijven innemen. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kennis van de volgende systemen/omgevingen: - Informatica PowerCenter (7, 8 & 9) - Oracle (Warehouse builder 9i 10G 10Gr2, 11G r1 en R2) - Microsoft SQL server (2005,2008) - Business Objects - Business Objects BODS - SAFe 4 Certified Agilist - Certified SCRUM Master (CSM) - Certified DataVault Designer - Certified Business Intelligence Proffesional (CBIP) Specialties: Health Care / Oracle Backoffice (OHI BO) / Banking / Credit Cards

Werkervaring

Politie Nederland

SR. Business Intelligence Consultant & sr. Scrummaster (Hired)

8-2015 tot heden
1/8/2015 - meewerken in BI project, ETL,database, ontwerp. 1/1/2016 (interim) Scrummaster van 3 teams.

Koob Nobbe Consultancy BV

Owner

6-2007 tot heden
Met passie en liefde voor het vakgebied hoop ik het vak van Business Intelligence verder op de kaart te zetten. Enerzijds door toepassingen te bouwen, maar anderzijds ook door kennis over te dragen. Daarbij probeer ik te innoveren in nieuwe technologieën en methoden, maar wel met een kritische en nuchtere blik. Continue afvragen, gaat het goed of kan het beter? En hoe kunnen we dan verbeteren? De uitdaging is steeds te zoeken naar de ideale oplossing. Technologische hoogstaande oplossingen, waar eindgebruikers hun werk beter mee kunnen uitvoeren, maar die wel beheers- en beheerbaar zijn. De diversiteit van mijn activiteiten, of het nu coach, scrummaster, informatie analist of ontwikkelaar is, maken dat ik iedere dag met veel plezier verder bouw aan wat ik gisteren ben begonnen. Hoe de toekomst er ook gaat uitzien, de kernwaarden: passie, uitdaging, kritisch en innovatie zullen altijd een prominente rol in mijn leven blijven innemen.

Stichting de Borg

Opdracht vanuit Koob Nobbe Consultancy BV

2007 tot heden
In opdracht van de klant een applicatie gebouwd t.g.v. ondersteuning bij Routine Outcome Monitoring (ROM) Onderzoek. Digitest zorgt voor de digitalisering van onderzoeksresultaten van 5 GGZ instellingen. Door de bouw en implementatie van deze applicatie kunnen de resultaten eerder en beter verwerkt worden en bied ondersteuning aan een grootschalig onderzoek. Het proces van waarnemingen door medewerkers,wat in het verleden volledig op papier ging, is volledig geautmatiseerd.
Beschikbaar
+31 6 28 522 027