Etienne
Moerman

Etienne
Moerman

Senior BI Consultant

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in de IT waarvan 20 jaar bij bedrijven en meer dan 15 jaar met Business Intelligence. Ik heb een brede ervaring opgebouwd bij diverse grote organisaties en in diverse sectoren. Als BI specialist heb ik me voornamelijk bezig gehouden met BusinessObjects rapportages, gegevensanalyse, het ontwerpen en bouwen van data warehouses en ETL processen.

Ik ben breed inzetbaar omdat ik diep de techniek kan induiken en met gebruikers, stakeholders en het management eisen en prioriteiten in kaart kan brengen. Ik breng rust in drukke omgevingen en actie in rustige omgevingen. Ik geef mee wanneer het kan en ik geef weerstand wanneer het moet.

Ik word gedreven door passie voor mijn vak.

Werkervaring

Rabobank ICT

BI Engineer

8-2018 tot heden

Ordina

Senior BI-consultant

7-2017 tot heden
Ik werk aan de uitdagingen van klanten.

BI United

Penningmeester

1-2017 tot heden
Ik zorg voor de afhandeling van de financiën van de vereniging. Een onderdeel hiervan is het opstellen van de jaarrekening en het budget.

Abits B.V.

Business Intelligence | Business Objects Consultant | Data analist

8-2005 tot heden
Ik heb certificaten gehaald voor
*Business Objects WebIntelligence
*Business Objects Data Services
*Marketing Analytics
*Data Science specialisatie van Johns Hopkins University op Coursera (een specialisatie van 10 modules).
In deze cursussen en met vingeroefeningen heb ik veel in R geprogrammeerd.
Als onafhankelijk consultant heb ik een telefoonteam ingehuurd om MKB bedrijven te benaderen en te proberen te achterhalen met welke “problemen” zij te maken hebben. Dit was geen succes omdat deze bedrijven niet bereid waren hun problemen met ons te bespreken.
Hierna heb ik het telefoonteam gevraagd om te vragen welke analyseresultaten en BI behoeften voor deze MKB bedrijven van belang zijn. Ook dit was geen succes. Het lijkt erop dat deze bedrijven concrete voorbeelden willen zien. Dit maakt is niet kostendekkend.